Album van de Week van 11 tot 24 februari: Resist van Within Temptation! .....

Artiest van de maand januari 2016

PROFUNA OCEAN

pagina Profuna Ocean Foto 14-12-15 20 26 42

Bandleden: Raoul Potters (lead vocals en gitaar), René Visser (synths en backing vocals), Arjan Visser (basgitaar), Fred den Hartog (drums)

Profuna Ocean is een alternatieve progrockband uit Nederland, die is opgericht in 2008. Met hun aaneenschakeling van uitgedachte composities, meeslepende melodieën en krachtige rocksounds nemen ze je mee op een muzikale trip en wordt de luisteraar ondergedompeld in de wereld van Profuna Ocean.

In 2009 brengt de band in eigen beheer het debuutalbum Watching The Closing Sky uit, waarmee ze internationaal aandacht krijgen. In de periode die volgt gaat de band met een groot aantal live optredens langs diverse podia en deelt het podium met bands als Focus, Knight Area en Racoon. In 2013 wint Profuna Ocean met het nummer Waiting for the Fall het Dutch Exposure Project en wordt hiermee uitgeroepen tot “beste progressieve rockband van Nederland” .

Ondertussen werkt de band ook aan een tweede studioalbum , waarmee ze een geheel eigen geluid ontwikkelen. De periode waarin het album In Vacuum wordt geschreven, gearrangeerd en opgenomen is een intensieve periode van groei en ontwikkeling, waarmee ze hun muziek naar een hoger niveau weten te brengen. Enerzijds zijn er nog steeds progressieve invloeden hoorbaar van bands als Porcupine Tree en The Pineapple Thief. Anderzijds gaat het in dit album vooral om de kracht en de intensiteit van de muziek, geїnspireerd door bijvoorbeeld een band als Anathema. Gedreven door de gedachte dat muziek het meest krachtig is wanneer die recht uit het hart komt, creëert de band met In Vacuum een buitengewoon en bijzonder muzikaal geheel.

IV_albumcoverVanaf de start van de opnames heeft de band de lat voor het album hoog gelegd. Om het geheel in stijl en op niveau af te ronden, is voor de mastering van het album de samenwerking aangegaan met de Zweedse producer Jens Bogren.

Het tweede studioalbum van Profuna Ocean, genaamd In Vacuum, laat duidelijk horen waar de band voor staat!

 

Meer informatie over Profuna Ocean op hun website www.profuna-ocean.com

Profuna Ocean is voorgedragen als Artiest van de Maand door onze DJ-Diablo.

Elke dj draait in zijn/haar programma één of meer van hun nummers.