Album van de Week van 11 tot 24 februari: Resist van Within Temptation! .....

Artiest van de Maand februari 2017

FERAL TIDES

Wij zijn Vincent Fokkema, Luuk Stellinga, Hylke Kramer, Pim Limburg en Sybolt Friso, allemaal rond ons twintigste levensjaar en afkomstig uit de omgeving van Friesland en Groningen. Met z’n vijven vormen wij de psychedelische rockband Feral Tides. Hetgeen dat ons bijeen heeft gebracht is een gedeelde obsessie voor allerlei soorten muziek uit de jaren ’60 en ’70, maar we zijn ook geïnteresseerd in veel hedendaagse bands en artiesten.

 

De nummers worden geschreven volgens een stijl die gebaseerd is op voornamelijk psychedelische rock en hardrock. Bands als Pink Floyd, The Doors, DeWolff en Tame Impala vormen hierbij een inspiratiebron. Onze sound wordt vooral gevormd door stevige (bas)gitaarlicks en drums, kleurrijke vocalen en de prominente aanwezigheid van onze saxofoon en rockorgels, die allebei zowel scheurend als dromerig uit de hoek kunnen komen.

Inmiddels spelen we een jaar of 2 in onze huidige bezetting. Afgelopen tijd hebben we een redelijk aantal optredens gehad, onder andere op Into The Great Wide Open, de finale van de Kleine Prijs van Fryslân en op het Freeze Festival in de grote zaal van Neushoorn, Leeuwarden.

 

 

 

We hebben een tweetal nummers online uitgebracht, Sakarona en Surreal Machine. Ook staat er een videocompilatie online van ons optreden op het Freeze Festival. Voor dit optreden hebben we samengewerkt met een aantal andere muzikanten, waaronder strijkers, blazers en percussionist, om onder de naam Feral Tides XL een extra uitgebreide show neer te zetten. De betreffende video vind je hier: youtube.

Meer informatie:

Facebook: www.facebook.com/FeralTides

 

Feral Tides is gekozen als artiest van de maand door onze DJ-Trompie. In elke live uitzending op Best Music Radio in februari 2017 zal een nummer van Feral Tides worden gedraaid.