Album van de Week van 11 tot 24 februari: Resist van Within Temptation! .....

Artiest van de maand juni 2016

BURNING

Burning

Line-up: Hugo Koch (vocals), Jan Engelkes (drums), Andy Haandrikman (bass), Johnny Karst (guitar) en Rene Knegt (guitar)

 

De Heavy Metalband Burning komt uit Stadskanaal en maakt stevige metal muziek in een eigen stijl met invloeden van 70’s en 80’s hardrock en af en toe Doom.

 

De bandleden Hugo en Jan kennen elkaar al meer dan 30 jaar. Jan was destijds een band begonnen samen met Andy en Johnny. Ze zochten nog een zanger en Hugo was ook al actief in de muziek. Hij sloot zich aan bij de toen nog naamloze band. Later kwam Rene erbij en de band Burning was compleet.

 

albumhoes Burning

 

De band timmert al aardig aan de weg. Hun album Nightmares, waarvan de presentatie plaats vond op 25 maart 2016, is ontzettend goed ontvangen en krijgt al vele goede recensies, zoals bijvoorbeeld in het Rock Tribute Magazine.

 

 

Op de vraag: Hoe bevalt het toenemende succes en de bekendheid? antwoordt de band: “Dat we een beetje bekend aan het worden zijn is leuk, maar als wat oudere rockers blijven we met beide benen op de grond staan. We zien wel wat er allemaal nog staat te gebeuren 😉

 

Meer info op: facebook

 

Burning is voorgedragen als artiest van de maand door onze DJ-Iron Lady. In elke live uitzending in juni 2016 zal een nummer van ze worden gedraaid.