Album van de Week van 11 tot 24 februari: Resist van Within Temptation! .....

Artiest van de maand september 2015

Gabriel Scar

Gabriel Scar band

GABRIEL SCAR is een Belgische pop/rock formatie, die gevormd is rond de gelijknamige artiest. Ze spelen vooral eigen werk, in het pop/rock genre, aangevuld met enkele mooie ballades en rustigere liedjes.
De liedjes hebben allen een lichte invloed van andere muziekgenres. Het ene liedje heeft een funky gevoel, het andere heeft een metal vibe, en dan nog weer een andere heeft een punk toetsje erin. Zo heeft elk liedje zijn eigen persoonlijkheid en wordt het zeker niet saai.

Gabriel ScarGabriel Scar is als solo artiest begonnen in 2004, nadat hij als wielrenner een zwaar ongeval had, en dus op zoek moest naar een nieuwe passie. Hij zong toen vooral covers en is zo ook ooit de zanger geworden van een covergroep, genaamd Triple-S. Maar sinds een tijd is hij nu volop bezig met zijn eigen band, GABRIEL SCAR, waarmee hij volop aan een eigen repertoire werkt. Meer info hierrond kan je vinden op zijn website www.gabriel-scar.com

In oktober 2014 hebben ze hun debuutalbum uitgebracht, dat de naam OCEANS OF SOUND mee kreeg, en wat nog steeds te verkrijgen is via iTunes en Google Play Store. Er staat zelfs een duet op, van de band, met de Russische zangeres, en vrouw van Gabriel Scar, IVY CAVANA. Het is een mooie rock ballad, die de naam LACRIMOSA draagt.

Het album is gedeeltelijk gemaakt via sponsoring uit Crowd Funding, via de website SellaBand. Tot grote verrassing van de band gebeurde dit niet enkel met steun van mensen uit België en Nederland, maar kregen ze ook steun uit Engeland, Denemarken, Oostenrijk, USA, Canada en zelfs Nieuw-Zeeland.

GABRIEL SCAR werkt volop aan de weg naar de top, en ze willen heel graag zoveel mogelijk optreden op evenementen en festivals. Dus vind je hun muziek goed? Check hen dan uit, en steun hen volop………