Album van de Week van 11 tot 24 februari: Resist van Within Temptation! .....

Artiest van de maand oktober 2015

Sweet Lord Animals

sweet_lord_animals_album_promo_by_catcleopatra-d8j1nol

Sweet Lord Animals is anders dan anderen.

Dat zie je, dat hoor je en dat voel je!

Deze 3-mans formatie is een beest op het podium, een echte live-band. De muziek is het beste te omschrijven als “Dirty Blues-Rock with a Rock ’n Roll drive”, dansbare pompende blues-rock die afwisselt tussen stevig uptempo en fijne ballades. Kort gezegd is Sweet Lord Animals een energieke, sfeer zettende band die ervoor zorgt dat het publiek een afwisselende maar voornamelijk energieke avond beleeft. De laatste periode heeft deze ambitieuze band meerdere zalen en festivals afgewerkt, door heel Nederland en België.

Mede omdat Sweet Lord Animals al meer dan 18 jaar bestaat is de band volledig op eigen benen komen te staan. Met het nieuwe album “Rise” heeft de band zich volledig gestort op eigen werk, en geprobeerd iets goeds neer te zetten. Alle nummers hebben een diepere betekenis en staan symbool voor een andere fase in het leven. Live leveren de mannen een line-up die zowel eigengemaakte blues covers bevat als eigen werk.

Ook op de radio is deze band langzaamaan naam voor zichzelf aan het maken. Regionaal werd de band met open armen door Omroep Zeeland ontvangen, waar ze het nummer “Flood” live ten gehore hebben gebracht. Een nummer wat speciaal is geschreven voor de watersnoodramp van 1953. Later hebben ze de kans gekregen om op Veronica hun kunsten te tonen, en een interview af te leggen. In beide gevallen werden ze door zowel de mensen daar als de luisteraars heel goed ontvangen. Het nummer “Flood” heeft ook in de Zeeuwse Top 40 gestaan dit jaar en is ook vernoemd in de Zeeuwse Alternatieve lijst van 3 voor 12 Zeeland.

Formatie:
Brian de Rijcke Gitaar/Zang
Maarten van der Staal Bas/Zang
George de Rijcke Drums
Website: http://slaband.nl

Sweet Lord Animals is voorgedragen als Artiest van de Maand door onze DJ-Summer. Elke dj draait in zijn/haar programma één of meer van hun nummers.