Album van de Week van 11 tot 24 februari: Resist van Within Temptation! .....

Artiest van de maand november 2015

NAVARONE

Foto 2

Bezetting: Merijn van Haren (vocals), Kees Lewiszong (gitaar), Roman Huijbreghs (gitaar), Bram Versteeg (bas), Robin Assen (drums)

Navarone is een veelzijdige rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternatieve rock. De Nijmeegs-Amsterdamse formatie is als energieke live-act een graag geziene gast op festivals. Hun sterke live-reputatie betekent echter niet dat ze op de plaat niet uit de verf komen. Voor beide albums die Navarone heeft uitgebracht, werkten ze in Nashville samen met mixer Vance Powell, vaste rechterhand van de fameuze Jack White.

In 2012 bracht Navarone debuutalbum ‘A Darker Shade Of White’ uit. Het album bleek een sterk visitekaartje dat zorgde voor lovende recensies en een groeiende fanbase. Na sterke optredens op Noorderslag en bij DWDD volgde een uitverkochte clubtour en speelde het vijftal op festivals als Concert at Sea, Paaspop, Appelpop, Zwarte Cross en het Hongaarse Sziget. In Mei 2014 verscheen het tweede studioalbum ‘Vim and Vigor’, dat de top 10 van de albumlijst haalde en een groei liet zien naar een meer volwassen, ontketend en experimenterend Navarone.

Na een overtuigende show op de Grote Markt in Groningen tijdens Eurosonic Air, volgde in 2014 een flink aantal festivals, een Duitse tour en een notering in de eindlijst van 3FM’s Serious Request met het nummer ‘Leave’. Tevens brachten ze een DVD uit met een exclusieve akoestische show waarmee de band een andere kant van zichzelf wilde laten zien. Niet door alleen de elektrische instrumenten te vervangen door akoestische varianten, maar door de songs geheel nieuw op te bouwen en te her-arrangeren. Zoals op deze DVD te zien is, deelt Navarone tijdens deze shows het podium met klassiek geschoolde muzikanten van topniveau, zoals een harpist, een strijkkwartet, houtblazers, een pianist en een percussionist.

Vance Powell zegt over Navarone: ,,Het zijn allen heel goede muzikanten die de geschiedenis van de rockmuziek snappen en ook meenemen in hun spel. Dat is een voorwaarde maar niet iets vanzelfsprekends. Zij kunnen balanceren en doseren en dat kenmerkt een grote band. Daarnaast zijn ze beter gaan spelen, betere songs gaan schrijven en simpelweg een betere band geworden. De composities zijn ongelooflijk avontuurlijk, zonder dat het saai of voorspelbaar is.

Meer informatie over Navarone op hun website: www.navaronemusic.com

Navarone is voorgedragen als Artiest van de Maand door onze DJ-Ross. Elke dj draait in zijn/haar programma één of meer van hun nummers.