Deze week live: zondag 15.00 tot 17.00u DJ-Trompie, maandag 19.00 tot 21.30u DJ-Crazylucky, dinsdag 12.00 tot 15.00u DJ-Harry, 20.00 tot 22.00u DJ-Iron Lady, woensdag 20.00 tot 22.00u DJ-Summer, donderdag 16.00 tot 19.00u DJ-Ron, 19.00 tot 20.00u DJ-Crazylucky, vrijdag 09.00 tot 11.00u DJ-Kevin, zaterdag 20.00 tot 22.00u DJ-Tygerke ....

Artiest van de maand december 2015

Mountain States

 

Mountain States homepage

Bezetting: Dennis Wintjens (zang, gitaar en toetsen), Alex Popelier (gitaar), Jeroen Popelier (bas), Bart Vogelaar (drums)

Mountain States is een band uit Nijmegen die hedendaagse dreampop combineert met de recht-toe-recht-aan collegerock uit de jaren tachtig negentig. De band heeft overduidelijk een eigen stijl voor ogen en is niet bang om anders te zijn dan de rest.
De muzikale klim richting hun publiek begon in 2013, toen single ‘El Sombrero’, nog steeds het bekendste nummer van de band, werd opgenomen in de Galloway Studio te Nijmegen.Eind van dat jaar zijn ze weer de studio ingedoken om ‘SKY’, ‘Home’ en ‘Jura’ op te nemen.”

EP Mountain StatesDie vier nummers werden in december gecombineerd op een stijlvolle EP, die een geweldige eerste kennismaking met de band verzorgde.

De tracks op de EP lopen uiteen, maar passen toch perfect binnen het plaatje. Van ingenieuze melodieën tot stevig rockwerk en van dromerig tot energiek, maar nooit aan kwaliteit inboetend. Velen waren op slag verkocht, en die liefde was wederzijds.

De weg van Mountain States, hoe lang en zwaar ook, was van tevoren uitgestippeld. De basis van de muziek is een combinatie van gedeelde interesse in bepaalde bands/sounds en een jarenlange vriendschap tussen de bandleden. Dit lijkt zowel het thema als de drijfveer achter de band te zijn. Ze vinden het belangrijk dat ze een bepaalde sound creëren die bij hen als persoon en bij de band past. Die sound is het thema, en het grote wapen van Mountain States.

Meer info: www.mountainstates.nl en www.facebook.com/mountainstatesband

Mountain States is voorgedragen als Artiest van de Maand door onze DJ-Trompie en in elke live uitzending op Best Music Radio zal 1 van hun nummers te beluisteren zijn.