..... Album van de Week (17 februari t/m 23 februari) Preaching For The Choir van Blind Ego .....

ALBUM van de WEEK

in elke live uitzending in de betreffende week wordt een nummer van dit album gedraaid

tijdens de uitzending van DJ-Harry:  Highway to the Music op donderdag om 14.00u het gehele album!

 

Week 8 – 2020 (17 februari – 23 februari)

Blind Ego – Preaching To The Choir

Blind Ego is het soloproject van Kalle Wallner. Het debuutalbum “Mirror” verscheen in 2007, gevolgd door “Numb” in 2009. Na het succesvolle studioalbum “Liquid” in 2016 en de live-cd/dvd, die werd opgenomen tijdens het legendarische “storm-concert” op het openluchtpodium LORELEY, kondigde BLIND EGO een nieuw album aan. De cast is nog steeds hetzelfde waarmee het soloproject van RPWL-gitarist Kalle Wallner al twee succesvolle club headliner tours en verschillende festivaloptredens heeft voltooid.
Het album “Preaching To The Choir” is meer rock dan BLIND EGO ooit, het zit vol energie en is uitgebracht op 14 februari 2020. De bezetting op dit album: Kalle Wallner: gitaar, basgitaar, toetsen, programmering; Scott Balaban: zang; Michael Christoph: drums; Sebastian Harnack: additionele basgitaar en Julian Kellner: aditionele gitaar.

Week 7 – 2020 (10 februari – 16 februari)

Delain – Apocalypse & Chill

De Nederlandse band Delain komt oorspronkelijk uit Zwolle en maakt een snel herkenbare mix van pop en metal: strak en bombastisch en tegelijk glooiend en catchy.
De band bestaat uit: Charlotte Wessels (zangeres), Martijn Westerholt (toetsenist), Timo Somers (gitarist), Otto Schimmelpenninck van der Oije (bassist) en Joey Marin de Boer (drummer).
Maatschappelijke betrokkenheid past bij Delain. De titel van het nieuwe album, Apocalypse & Chill, slaat op hoe mensen aan de ene kant kijken naar wat er misgaat op de wereld. Klimaatcrisis, branden in Australië en de Amazone, smeltende poolkappen. En tegelijk houdt iedereen op sociale media de schijn op: niks aan de hand.

Week 6 – 2020 (3 februari – 9 februari)

Blossoms – Foolish Loving Spaces

Blossoms is een Engelse indiepopband uit Stockport, Greater Manchester. De band is opgericht in 2013 en bestaat uit Tom Ogden, Charlie Salt, Josh Dewhurst, Joe Donovan en Myles Kellock. In 2016 verscheen hun debuutalbum en daarvan brachten ze de single ‘Charlemagne’ uit. Het vervolg was ‘Cool Like You’ in 2018.

Voor het nieuwe album ‘Foolish Loving Spaces’ vond de band de tijd om terug te gaan naar de studio met hun vertrouwde producer James Skelly (The Coral) . Dit resulteerde in een album vol van gospelvibes, vuile grooves en een verfijning van de vlijmscherpe pop-songwriting van frontman Tom Ogden.

Week 5 – 2020 (27 januari – 2 februari)

Dustin Lynch – Tullahoma

Country muziekzanger en songwriter Dustin Lynch is geboren en getogen in Tullahoma, Tennessee, verhuisde naar Nashville en had zijn eerste optreden in het Bluebird Café. in 2012 kwam zijn debuutsingle ‘Cowboys and Angels’ en tevens zijn debuutalbum uit. Lynch bracht zijn tweede album, Where It’s At, in september 2014 uit en produceerde drie Top Tien-hits: “Where It’s At (Yep, Yep),” “Hell of a Night” en “Mind Reader.” ‘Seein’ Red ‘, de eerste single van zijn derde album, verscheen in de zomer van 2016. Lynch’s derde album, Current Mood, arriveerde in september van dat jaar. Een EP met drie nummers, Ridin ‘Roads, verscheen begin 2019. Samen met de single “Good Girl” vond het titelnummer van Ridin’ Roads zijn weg naar Tullahoma, het volledige vervolg op Current Mood. die werd uitgebracht in januari 2020.

Week 4 – 2020 (20 januari – 26 januari)

DeWolff – Tascam Tapes

DeWolff is een psychedelische rockband uit Zuid-Nederland, opgericht in 2007 door de broers Pablo & Luka van de Poel en Robin Piso. In 2008 verscheen hun psychedelische maar harde rockende, titelloze EP en in december dat jaar speelden ze hun eerste show in Paradiso. De release van hun debuutalbum “Strange Fruits and Undiscovered Plants” uit 2009 werd gevolgd door een succesvolle tournee door Nederland en Duitsland.
Live staan ze garant voor een mengelmoes van onuitputtelijke energie, muzikaal vakmanschap, aanstekelijk enthousiasme en ‘play-like-its-your-last-show’-mentaliteit. Tascam Tapes is opgenomen tijdens het toeren door Europa, waarmee ze verder het experimentele pad op gaan. Een rauwe funkende bluesende, gruizige sound met de nodige ‘vintage’ geluidseffecten.
DeWolff tovert op dit album de ene geniale melodie na de andere te gekke break of maffe wending tevoorschijn. Tascam Tapes zal wellicht weer een grote stap voorwaarts blijken.

Week 3 – 2020 (13 januari – 19 januari)

The Big Moon – Walking Like We Do

De punkpop band The Big Moon uit Londen is opgericht in 2014 door Juliette Jackson. De overige bandleden zijn Soph Nathan op gitaar en zang, Celia Archer op bas en zang en Fern Ford op drums. In april 2017 brachten ze hun debuutalbum uit ‘Love in the 4th Dimension’.
‘Walking like we do’ is het nieuwe album van The Big Moon, gewaagd, romantisch en boordevol instant hits. Op dit album zijn de grungy gitaren verdwenen en vervangen door soundscapes, een toetsenbord en piano.

Week 2 – 2020 (6 januari – 12 januari)

Glorious Wolf – Zodiac

Het studioproject Glorious Wolf is ontstaan als een one man band van Ruud Dielen. Zowel het componeren als het opnemen, produceren, arrangeren en inspelen werd door hem gedaan. Hieruit kwam het eerste album “Aquarius” voort.
Daarna is hij gaan werken aan het volgende album “Zodiac” en is met zanger Oscar Anema aan de slag gegaan aan meer toegankelijke progrock. Het nummer Poets is gezongen door Frans Verouden, de overige vijf vocale tracks zijn allen door Oscar Anema gezongen alsook de harmony vocals. Op één track wordt saxofoon gespeeld door André vd Ven en Ab Boot heeft op één track fretloze bas gespeeld. Alle overige instrumenten zijn door Ruud Dielen gespeeld en geprogrammeerd. Alle songs zijn door hem geschreven, uitgevoerd, opgenomen en gemixt.
Het artwork voor de CD is van Ed Unitsky en de muziek is gemasterd door Oscar Holleman.

Week 50 – 2019 (9 december – 15 december)

Third World – More Work To Be Done

‘Reggae Ambassadors’

THIRD WORLD is een van de langstlevende Reggae-bands aller tijden (opegericht in 1973) en een van de meest consequente populaire crossover-acts van Jamaica. De stijl van Third World wordt gecombineerd met elementen van R&B, funk, pop en rock en later met dancehall en rap, en wordt beschreven als “reggae-fusion.

Op 16 augustus 2019 verscheen hun 22e studio-album ‘More Work To Be Done’,

geproduceerd door Damian ‘Jr Gong’ Marley.

Week 49 – 2019 (2 december – 8 december)

Franck Carducci – The Answer

Multi-instrumentalist Franck Carducci (bas, toetsenborden, gitaar, drums, etc.) sloot zich aan bij zijn eerste rockband toen hij 14 jaar oud was.  In 2010 opende Franck een optreden voor een van zijn helden, Steve Hackett, die hem aanmoedigde om zijn eigen soloalbum te produceren. Dit was het startschot voor ‘Oddity’, een album dat werd opgenomen met verschillende gastmuzikanten en je meeneemt door denkbeeldige verhalen van onwaarschijnlijke personages geïnspireerd door Engelse literatuur en de Griekse mythologie. Onlangs kwam zijn tweede album uit met de titel: The Answer (feat. Derek Sherinian).

 

 

 

Week 48 – 2019 (25 november – 1 december)

Barry Hay & JB Meijers – For You Baby

Barry Hay (71) en producer JB Meijers (47) brengen vrijdag 15 november hun coveralbum For you baby uit.
“Er is een band gesmeed, ja”, zegt Barry in het AD. “For you baby is geen eindpunt, maar een begin. Laten we afspreken dat we in elk geval nog één zo’n plaat gaan maken.”
De twee leerden elkaar kennen bij het tv-programma Ilse’s veranda, waar Ilse DeLange artiesten uitnodigde om te komen logeren in Nashville.
Uiteindelijk kwam dus het album For you baby tot stand, waarop bekende en minder bekende covers te horen zijn. De rode draad: Zuid-Amerikaanse percussie. “Men vraagt mij vaak of op Curaçao wonen invloed heeft op mijn muziek”, zegt Barry. “Het antwoord daarop is: luister maar naar dit plaatje.”

Week 47 – 2019 (18 november – 24 november)

Anna of the North – Dream Girl

Anna Lotterud is een Noorse singer-songwriter. Haar muziek is beschouwd als “zachte, soul-baring electro-pop”. Samen met de Nieuw-Zeelandse producer Brady Daniell-Smith begon ze als Anna of the North en nam haar debuutsingle ‘Sway’ op via Skype in 2014. In 2017 verscheen haar debuut album Lovers. Begin 2019 bracht ze de single ‘Leaning on Myself’ uit. Het werd het hele jaar door gevolgd door een stroom singles, waaronder ‘Used to Be’, ‘Thank Me Later’ en ‘Dream Girl’. Vervolgens verscheen in oktober 2019 haar tweede album Dream Girl.

Week 46 – 2019 (11 november – 17 november)

Jeff Lynne’s ELO – From Out of Nowhere

From Out of Nowhere is het veertiende studioalbum van de Britse rockband Electric Light Orchestra, en het tweede dat wordt toegeschreven aan Jeff Lynne’s ELO. Het eerste studioalbum van de band in vier jaar, werd uitgebracht op 1 november 2019 via Big Trilby en Columbia Records.  Jeff Lynne verklaarde dat het eerste nummer dat hij voor het album schreef het titelnummer was:  “From Out of Nowhere” en “dat is precies waar het vandaan kwam”. De thema’s “hoop en redding” en optimisme komen ook in het album terug. De bezetting van op dit album:

  • Jeff Lynne – zang, gitaren, basgitaar, piano, drums, keyboards, cello op “Losing You”, vibraphone
  • Richard Tandy – piano solo (“One More Time”)
  • Steve Jay – engineering , percussie

Week 45 – 2019 (4 november – 10 november)

3 Crows – It’s A Murder

Chris Buck gaat ervoor. Deze Amerikaanse jazzrockbassist wendt sinds 2006 al z’n virtuositeit, z’n enorme muziekkennis en z’n vocale kwaliteiten aan om furore te maken met allerlei projectmatige bands.

In 2012 is daar 3 Crows, een nieuw project in samenwerking met Brett Garsed en Virgil Donati. Samen met de in enkele nummers meespelende toetsenist Otmaro Ruiz creëren de heren een instrumentale jazzrockplaat waarna een dikke zes jaar later de hier besproken opvolger “It’s A Murder” het levenslicht ziet. Dit album is opgenomen met de volgende bezetting: Chris Buck (zanger en bassist), Marco Minnemann (drummer) en de Australiër Brett Garsed (gitarist).

Week 43 – 2019 (21 oktober – 27 oktober)

Alter Bridge – Walk The Sky

Alter Bridge is een Amerikaanse rock- en metalband. Opgericht in 2004 door o.a. drie bandleden van Creed, gitarist Mark Tremonti, drummer Scott Philips en bassist Brian Marshall. Samen met zanger Myles Kennedy vormen zij de band Alter Bridge. De band haalt haar invloeden uit bands zoals Led Zeppelin en Deep Purple. De muziek is te kenmerken als melodieuze rock- en metal met prachtige teksten en heerlijke gitaarsolo’s van Mark Tremonti.
Na 5 albums kwam op 18-10-19 hun 6e album uit: Walk The Sky. Geproduceerd door Michael Baskette. De nummers op dit album zijn geschreven door Myles Kennedy en Mark Tremonti. Een heel persoonlijk album vol met persoonlijke teksten en ideeën. Het is een prachtig album geworden. Dinsdag 10-12-19 treden zij live op in Afas Live met hun tour: Walk The Sky. Maandag 21-10-19 wordt het gehele album gedraaid in de uitzending van DJ Iron lady tussen 20.00 – 22.00 uur.

Week 42 – 2019 (14 oktober – 20 oktober)

The Lighthouse – Whatever Comes Our Way

The Lighthouse is een Belgische popgroep, afkomstig uit Leuven.
In 2017 werd de muziekgroep één van de winnaars van De Nieuwe Lichting, een wedstrijd voor jonge groepen van radiozender Studio Brussel.
Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van deze jonge Leuvense band opgericht in 2017 met hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums.
De bezetting is als volgt: Willem Schellekens (Keys + Vocals), Bram Knockaert (Guitar + Vocals), Nick Socquet (Guitar), Bastiaan Jonniaux ( Drums) en Yannick H’Madoun ( Bas)

Week 41 – 2019 (7 oktober – 13 oktober)

Knight Area – D Day

Knight Area is een Nederlandse symfonische-rockband die werd opgericht in 2004 door de broers Joop en Gerben Klazinga, Momenteel bestaat de band uit: Gerben Klazinga: Keyboards, Jan Willem Ketelaers: Vocals, Pieter van Hoorn: Drums, Peter Vink: Bass, Mark Bogert: Guitars.

Vrede is niet vanzelfsprekend, maar een groot goed. De bandleden van Knight Area beseften dit maar al te goed toen ze in het voorjaar van 2018 een uitstapje maakten naar Normandië waar 75 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog veel levens zijn verloren. De band besloot een conceptalbum en bijbehorende show te maken in het teken van D-Day. De eerste single ‘Blood On The Risers’ is op 6 juni 2019 uitgekomen en is een ode aan de Amerikaanse parachutisten van de 82nd en 101st Airborne Division.
De officiële release is op 6 oktober in Luxor Live in Arnhem.

Week 40 – 2019 (30 september – 6 oktober)

Bucket Boys – Love’N’Hate

Still on a ride in your 59 Cadillac convertible – crossing through the desert, with tired eyes starrin’ at the setting sun.

On the backseat your lovely pumpgun and enough sixpacks for a long travel …

Opgericht in oktober 1995, zijn ze onderweg sinds april 1996. Door Duitsland, Nederland en Frankrijk – de BUCKET BOYS. Gitaar, bas, drums, zang – it’s only Rock’n’Roll, but they like it. The sound of desert and dust – well, they like it!

Sinds die tijd zijn er 14 CD’s uitgebracht, waarvan de laatste Love’N’Hate is met als thema liefde en haat, songs van gisteren tot morgen, goed en kwaad, ziek en zieker. De muziek varieert van Rock’n Roll tot Country, Roots en Desert-Rock en worden gemarkeerd door achtertuin-romantiek en smachtend verlangen.

LineUp: Michael Lange (leadvox / piano & organ), Helge Lange (guitar / vocals), Andreas Kehren (bass / vocals), Joe Vander (drums), special guest: Petra Lange (vocals)

Week 39 – 2019 (23 september – 29 september)

Lindsey Stirling – Artemis

Lindsey Stirling is een veelgeprezen violiste uit Gilbert, Ariz. Ze heeft een nieuwe muziekwereld gecreëerd waarin modern klassiek de aanstekelijke energie van dans en elektronica ontmoet. Net als de Griekse godin Artemis met haar mythische pijl en boog, heeft Lindsey Stirling een eigen wapen: haar elektrische viool. Stirling is een bekwame krijger van muzikale soorten en hanteert haar (vaak onderbenutte) instrument met alle evenwicht en vreugde van een meesterboogschutter.Artemis is haar 5e album. Op 10 oktober 2019 treedt ze op in Tilburg, bij Poppodium 13.

 

Week 38 – 2019 (16 september – 22 september)

Elvenking – Reader Of The Runes – Divination

Considering the impressive history of ELVENKING, there is no chance to deny it: The Folk Power Metal band belongs to the most important and unique bands of the scene that made its way and established itself among the leading acts of Europa when it comes to powerful Metal music with Folk and Pagan influences.

In 2019, the band releases their next and tenth masterpiece: “Reader Of The Runes – Divination”. The concept album is an adventurous journey into a mystic world of runes, magic and ancient powers far away from the visible.
But not only the overwhelming concept makes „Reader Of The Runes – Divination“ the maybe most epic album ELVENKING ever recorded. Musically it is definitely an album that breathes freshness while still being totally loyal to the unique sound of the band.

Week 37 – 2019 (9 september – 15 september)

Drifting Sun – Planet Junkie

Drifting Sun is een studioproject (progressieve rock) met de basis in de U.K.

Het begon in de vroege jaren ’90 toen de toetsenist/componist Pat Sanders zijn geboorteland Frankrijk verliet om naar Engeland te vertrekken samen met bass-player Manu Michel.

Het project bestaat uit: Mathieu Spaeter (guitars), Pat Sanders (keyboards), Manu Michael (bass) en Will Jones (drums).

Gastmuzikanten op het album Planet Junkie: Marc Atkinson, Colin Mold, Joshua Corum, Eric Bouillette, Sarah Skinner, Ben Bell, Conrad Cheng.

 

 

 

 

Week 36 – 2019 (2 september – 8 september)

Nemesea – White Flag

“Female fronted alternative rock from The Netherlands”

In 2002 werd de band NEMESEA opgericht door Manda Ophuis en Hendrik Jan de Jong. In 2003 stonden ze in het voorprogramma van After Forever en in 2004 verscheen hun debuutalbum Mana.

Hierna deden ze mee aan het internationale concept SellaBand, waarmee fans aandelen in hun favoriete bands kunnen kopen. De band bereikte op 2 november 2006 als eerste band het bedrag van 50.000 dollar. Het gevolg was het album In Control, dat in juni 2007 uitkwam. In 2009 verscheen het livealbum PURE live @ P3.


In 2011 tekende de band bij de Oostenrijkse muziekmaatschappij Napalm Records, via welke ze het album The Quiet Resistance uitbrachten. Ook toerde de band datzelfde jaar met In Extremo door Duitsland. Het volgende album Uprise werd opgenomen in 2016 en op 23 augustus 2019 verscheen het album “White Flag” met een mix aan catchy songs en uitdagende composities.
De band bestaat momenteel uit: Sanne Mieloo – zangeres, Hendrik Jan (HJ) de Jong – gitarist, toetsenist,zanger, Sonny Onderwater – bassist, toetsenist, Steven Bouma – drums, Mathijs Van Til – Toetsen.

Week 35 – 2019 (26 augustus t/m 1 september)

Ansgar Stock – Episode 1: A New Generation

Voor de info laten we Ansgar zelf aan het woord: “Mijn naam is Ansgar Stock, ik ben een 10-jarige jongen uit Duitsland. Naast de normale dingen die kinderen hebben, heb ik iets speciaals. Ik componeer elektronische muziek en dus ben ik waarschijnlijk ‘s werelds jongste elektronische muzikant. Muzikaal combineer ik graag klassieke elektronische muziek in de stijl van Jean Michel Jarre, Tangerine Dream en Kraftwerk met verschillende andere invloeden zoals techno, rock, pop, enz …
Op 6-jarige leeftijd besloot ik om synthesizers te gaan spelen. Door huishoudelijke klusjes te doen en geld te besparen en papa die tweedehands instrumenten voor me kocht, slaagde ik erin een kleine thuisstudio op te richten.Van 2016 tot 2019 heb ik een tiental muziekstukken gecomponeerd en opgenomen en meerdere keren live gespeeld op school en op kleine festivals. Ik had ook de grote eer om samen met Tommy Betzler, een voormalige drummer van elektronische muzieklegende Klaus Schulze, een lange track te componeren.Vanaf 2018 werden mijn nummers vele malen gespeeld op de radio en in het begin van 2019 werd ik genomineerd voor het winnen van de Schallwelle Awards voor elektronische muziek. Uiteindelijk kreeg ik de 3de plaats als nieuwkomer en een 20e plaats als artiest in het algemeen naast grote namen als Tangerine Dream, Jean Michel Jarre, Klaus Schulze, enz …
In augustus 2019 wordt mijn debuutalbum “Episode 1: A New Generation” uitgebracht door het Nederlandse label Groove Unlimited. Op 24 augustus zal ik weer live spelen op het Schallwende Festival in Ahlen en op 26 oktober op het E-live Festival in Oirschot.”

Week 34 – 2019 (19 t/m 25 augustus)

Backyard Babies – Sliver & Gold

Backyard Babies is een rockband uit Nässjö, Zweden. De band werd opgericht in 1989 en heeft in de loop van de jaren zeven studioalbums uitgebracht en twee Zweedse Grammy Awards gewonnen. De band bevindt zich nu in Stockholm en bestaat uit Dregen, Nicke Borg, Peder Carlsson, Johan Blomqvist, Tobias Fischer.
Het 8e studioalbum Sliver and Gold verscheen op 1 maart 2019 bij Century Media Records.

Week 33 – 2019 (12 t/m 18 augustus)

Heather Newman – Rise from the Flames

‘Playing sweet music to sooth the soul!’

Heather Newman is afkomstig uit Kansas City en debuteerde in 2017 met haar album ‘Burn Me Alive’ .

De muziek bestaat uit een medley van verschillende stijlen zoals soul, funk, blues en rock. Op 5 juli 2019 verscheen het tweede album: Rise from the Flames. Op dit album te horen: Heather Newman (vocals/bass/acoustic guitar) en haar band uit Kansas City: Ryan Matthew (vocals/keys/percussion), Keith Ladd (lead guitar), and Adam Watson (drums). Gastoptredens zijn er van Michael Lefever (saxophone) en Teddy Krulewich (trumpet).

Week 32 – 2019 (5 t/m 11 augustus)

Volbeat – Rewind, Replay, Rebound

Volbeat is een band uit Denemarken die succesvol zijn met hun mix van rockabilly en metal. De mengeling van Elvis, Johny Cash en Metallica lijkt met elk album een groter publiek te bereiken en live treedt de band inmiddels op als headliner. Rewind, Replay, Rebound is hun 7e album.
De band bestaat uit: Michael Poulsen – Guitar/Vocals, Jon Larsen – Drums, Rob Caggiano – Guitar en Kaspar Boye Larsen – Bass.

Week 31 – 2019 (29 juli t/m 4 augustus)

Scott Stapp – The Space Between The Shadows

Scott Stapp (Anthony Scott Flippen) is een Amerikaanse singer/songwriter/muzikant en vooral bekend als lead zanger en schrijver van de band Creed en oprichter van Art Of Anarchy. Hij heeft 3 solo albums uitgebracht, The Great Divine (2005), Proof of Life (2013) & The Space Between the Shadows (2019).
Album van deze week The Space Between the Shadows is het 3e solo album van Scott en uitgebracht op 19 juli 2019. Lead single van dit album is Purpose for Pain.
De boodschap die hij wil overbrengen is zijn waarde aan het geloof, probeer na wanhoop te hopen, probeer verdriet om te zetten naar geluk en probeer licht te zien in moeilijke tijden.
Het album is tot stand gekomen met Sammy Hudson (basgitaar en achtergrondzanger), Ben Flanders (gitaar), Yiannis Papadopoulos (lead gitaar) en Dango Empire(drums).

Week 28 – 2019 (8 juli t/m 14 juli)

Heather Nova – Pearl

 

Heather Nova, geboren als Heather Allison Frith (Bermuda, 6 juli 1967) is een singer-songwriter. Heather brak door met het album Oyster (1994), na een tournee van bijna twee jaar. Naast solo-optredens treedt ze regelmatig op bij festivals als o.a. Lowlands, Pinkpop, Rock Werchter, Bospop.

Pearl is het tiende studioalbum van Heather Nova. Het album werd uitgebracht op 28 juni 2019.

Week 27 – 2019 (1 juli t/m 7 juli)

Sweet Bourbon – Night Turned Into Day

SWEET BOURBON, opgericht in 2014, is een samenspel van gepassioneerde muzikanten,

afkomstig uit diverse muzikale richtingen en met een gezamenlijke voorliefde voor ‘the roots’.

Met René van Onna lead vocals, Roeland van Laer basgitaar, Chris Janssen gitaar, Willem Van Der Schoof toetsen (award beste hammond toetsenist 2015),  de jonge Italiaanse drummer Ruben Ramirez en de fantastische backing vocals van Suzan Wattimena en Laura van der Vange is Sweet Bourbon een lust voor oor en oog!

In augustus 2017 verscheen hun 2e album ‘Night Turned Into Day’. De invloeden van Rock, Blues, Jazz en Soul leverde de band een stevige southern rock stijl op.

Week 26 – 2019 (24 juni t/m 30 juni)

Summer Breeze Project – NEon

De Nederlandse progressive rockband Summer Breeze Project (SBP) werd in 2008 opgericht en heeft inmiddels zes albums uitgebracht. SBP behoort tot de top van de Nederlandse progscene en oogst in de VS, Brazilië en Europa lovende reviews op hun albums. De band wordt regelmatig vergeleken met Pink Floyd maar beschikt over een herkenbaar eigen geluid. Om hun 10 jarig bestaan te vieren brengt de band begin 2019 het album NEon uit.

 

De bezetting van de band:

gert bruins – lead vocals, guitars / gordon van pelt – guitars / rene troostheiden – drums, drumprogramming, percussion / fons panneman – keyboards, piano, hammond, synths / rich huybens – bassguitars

Week 25 – 2019 (17 juni t/m 23 juni)

Avandra – Descender

Avandra is een progressieve metalband uit Puerto Rico.

De band bestaat uit Christian Ayala op gitaar en zang, Luis Javier op gitaren,Gabriel Alejandro op bas en Adrián Arroyo op drums.
De tropische storm orkaan Maria liet destijds zo’n ravage en menselijke verslagenheid bij de inwoners in Puerto Rico achter, dat de groep – hoe moeilijk de omstandigheden ook waren – genoeg inspiratie vond om er een album over te maken. Hierop zijn ook gastoptredens te horen van Kevin Moore (ex-Dream Theater, Chroma Key, OSI), Richard Henshall (Haken) en percussieprogrammering van Daniel Schwartz (Astronoid).

Week 24 – 2019 (10 juni t/m 16 juni)

Avantasia – Moonglow

Avantasia is een project van Tobias Sammet, de zanger van de Duitse powermetalband Edguy. Het is een power/symphonic metalopera, gecombineerd met popmuziek, over de fictieve wereld Avantasia. Met het achtste album van Avantasia heeft Tobias Sammet een fantastisch en gevarieerd album afgeleverd met zeer hoogstaande gastoptredens, het typische handelsmerk van Avantasia. Je word meegezogen in een wondermooie fantasiewereld.

De bezetting van Avantasia op dit album is:

 Tobias Sammet – Edguy & Avantasia – Zang, basgitaar, keyboard / Sascha Paeth – Gitaar, basgitaar, keyboard /

Michael Rodenberg – Orchestratie, keyboard / Felix Bohnke – Drums.

Week 23 – 2019 (3 juni t/m 9 juni)

Milky Way Gas Station – Somewhere/Anywhere

Milky Way Gas Station kwam voort uit een bijeenraapsel van progliefhebbers. De basis van alles: gewoon mooie liedjes maken. Beginnen met een akoestische gitaar of een lekkere Hammond-uithaal, en dan… . Ja, MWGS is kwistig met de oneven maatsoorten en ja, sommige nummers passen met gemak op één kant vinyl. Maar het blijven liedjes. Vijf jaar is er gewerkt aan het album en medewerking is verleend door toetsenist Joakim Svalberg (Opeth), zangeres / Lana Wolf (Country Legends, backing vocals) en toetsenist Jan Peter Bast (o.a. Thé Lau, The Scene). Het album Somewhere/Anywhere is verschenen in 2017.
Milky Way Gas Station bestaat uit: Rob IJpelaan, zang, gitaar / Niels Hoppe, gitaar / Harald Veenker, drums / Boudewijn Geels, bas / Jan-Peter Bast, toetsen.

Week 22 – 2019 (27 mei t/m 2 juni)

Rammstein – Rammstein

Sinds 1994 produceert de Duitse metalband Rammstein hun Tanzmetall (dansmetal) muziek, een mix van progressieve metal, industrieel, techno en een vleugje gothic.

De band beweert hiermee een eigen (Duitse) stijl te hebben ontwikkeld. De teksten gaan voornamelijk over macht, religie, militarisme, seks en sadisme.
De zang is te kenmerken als rauw, bot en dominant. De gitaarmuziek bestaat vooral uit zware elektrische stukken en dient als motor voor de muziek. Naast de drums maakt Rammstein ook gebruik van een keyboard dat in bijna alle nummers wordt ingezet. De band heeft niet alleen harde metal nummers maar ook prachtige en tedere ballads met gedichten en tekst geschreven door zanger Till Lindeman. Hun 1e album kwam uit in 1995 (Herzeleid) en 17 mei jl. hun laatste album Rammstein. Het nieuwe ongetitelde album is het 1e studioalbum van Rammstein in bijna 10 jaar tijd. Het album is geproduceerd door de band zelf in samenwerking met Olsen Involtini, de gitarist van Emigrate. Op dit album vele herkenbare nummers van de heren zoals o.a. Radio, Tattoo en Deutschland, een lied over een scherpe en genuanceerde visie op de Duitse geschiedenis. Maar ook een paar rustige ballads. Rammstein bestaat uit: Till Lindeman (zanger), Richard Zven Kruspe (Leadgitaar), Oliver Riedel (basgitaar), Paul Landers (slaggitaar), Christian Lorenz (keyboard) en Christoph Schneider (drums) .

Week 21 – 2019 (20 mei – 26 mei)

Nem-Q – Fault Lines

Sinds 2004 maakt de vijfkoppige band uit Nederweert Nem-Q progressieve rock/metal. In 2007 verscheen het eerste album ‘Opportunities of Tomorrow’ met een geheel eigen mix van melodische rock/metal, jazz/fusion ritmes en poprock invloeden. In 2017 verscheen het derde album ‘Fault Lines’. Dit album is geproduceerd door Nem-Q en gemixt en gemasterd door Dennis Geraads. ‘Fault Lines’ bestaat uit twee EP’s met de subtitels ‘Subduction Zone’ (release 2016) en ‘Terranes’. De albumhoes laat een breuk (fault line) zien tussen een hart en hersenen. Hiermee wordt niet alleen de splitsing van het album aangeduid, maar ook de innerlijke strijd tussen keuzes en consequenties.
De band bestaat uit: Paul Sieben (zang/gitaar), Mark Reijven (gitaar), Maarten Meeuws (bas), Dennis Renders (toetsen/zang) en Twan Bakker(drums/percussie).

Week 20 – 2019 (13 mei – 19 mei)

Long Earth – The Source

Long Earth is afkomstig uit Schotland. De band kwam bij elkaar door een serie van gelukkige maar onverwachte toevalligheden. Hun doel was simpel, genieten van een muzikale reis zonder idee van de bestemming. Deze reis leidde naar het debuutalbum The Source in 2017.
De band bestaat uit: Mike Baxter (Keyboards), Renaldo McKim (Lead Guitar), Gordon Mackie (Bass), Ken Weir (Drums & Percussion) en Martin Haggarty (Lead Vocals). Het onofficiële 6e lid van de band is Hew Montgomery, co-producer en eigenaar van het platenlabel Grand Tour Music.

Week 19 – 2019 (6 mei – 12 mei)

MARINA – Love + Fear

Marina Lambrini Diamandis, beter bekend onder haar artiestennaam Marina, voorheen Marina and the Diamonds, is een zangeres en songwriter afkomstig uit Wales.De voormalige artiestennaam van de zangeres is samengesteld uit haar voornaam en haar Griekse achternaam Diamandis.

Volgens Marina zijn “The Diamonds” haar fans, zo blijkt uit haar uitspraak “I’m Marina. You are the diamonds”
Love + Fear is het vierde studioalbum van Marina. Het werd volledig vrijgegeven op 26 april 2019 door Atlantic Records; het eerste deel, Love, werd voor het eerst afzonderlijk uitgebracht op 4 april 2019.

Week 18 – 2019 (29 april – 5 mei)

Melissa Etheridge – The Medicine Show

De Amerikaanse rock-zangeres Melissa Etheridge scoorde in 1988 een enorme hit met het nummer ‘Like The Way I Do’. Daarnaast werd ze in Nederland bekend met het nummer ‘Bring Me Some Water” van haar zelf getitelde album dat ook in 1988 verscheen. In de jaren daarna bracht de zangeres meerdere albums uit, waaronder het in 1993 verschenen ‘Yes I Am’, haar meest succesvolle album in de Nederlandse hitlijsten.

The Medicine Show is het 15e album voor Melissa Etheridge dat uitkwam op 12 april 2019.

Week 17 – 2019 (22 april – 28 april)

The Room – Caught by the Machine

The Room is de naam van een melodieuze rockband opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 2010 door Martin Wilson (vocalist) en Steve Anderson  (gitaar, keyboards, achtergrondzang). Zij vormen ook de huidige line-up samen met Andy Rowe op bas, Chris York Chris op drums, Eric Bouillette op gitaar en viool en Mark Dixon op keyboards. “Caught by the Machine” is hun 3e studio-album, uitgebracht in februari 2019.

Week 16 – 2019 (15 april – 21 april)

Vayndog – Zadar

 

Vayndog is een project van zanger/gitarist Richard Veen uit Stadskanaal en brengt muziek met invloeden van rock, blues, americana en zelfs punk. Samen met bassist André van der Werf en drummer Bob Philipse heeft hij het album ‘Zadar’ opgenomen.

Week 15 – 2019 (8 april – 14 april)

Johnny V Band – Love Power

Johnny V Band is een rockband uit Thessaloniki (Griekenland).

Recording line up :
JOHNNY V vox guitars
NIKOS VARGIAMIDIS Drums
DIMITRIS YALAMAS Bass
PERRY K Keyboards

Het album Love Power kwam uit op 19 oktober 2018.

Week 14 – 2019 (1 april – 7 april)

Stef Paglia – Never Forget

Stef Paglia is een van de grote nieuwe sterren van de bluesrock. De jonge Belgische gitaarvirtuoos is vooral bekend van de formatie The BluesBones. Na 5 platen en talloze optredens begon hij in 2018 met zijn eigen trio.
In het Britse Nothinghamshire komt het album ‘Never Forget’ tot stand met Geert Schurmans (bas) en slagwerker Joel Purkess onder supervisie vanWayne Proctor Drummer/Producer. Een album moderne, groovy bluesrock met negen eigen nummers en één cover. De teksten zijn van Iris Teunissen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s gemaakt door en geplaatst met toestemming van Stefan Meekers, zie ook  www.keysandchords.com en www.concertpixels.net

 

 

Week 13 – 2019 (25 maart – 31 maart)

Autumn – Stacking Smoke

Autumn is een alternatieve rockband uit Nederland, opgericht in 1995. Na het album Cold Comfort uit 2011 is er nu het album Stacking Smoke.

De huidige bezetting van Autumn: Marjan Welman – vocals, Jan Munnik – keyboards, Mats van der Valk – guitars, Jens van der Valk – guitars, Ronald Landa – guitars, Maurice van der Es – bass guitars, Jan Grijpstra – drums.

Foto van Obed Brinkman, O-BAT Photography

Week 12 – 2019 (18 maart – 24 maart)

Joost Maglev – Alter Ego

 

In 2002 nam Joost Maglev zijn eerste mini-CD op, Prelude. Zijn ervaring in muziek schrijven, zingen, verschillende instrumenten bespelen zoals gitaren, keyboards en drums, en het opnemen groeide met elk beetje muziek dat hij produceerde en later uitbracht. In 2016 bracht hij zijn eerste full-length progressieve rockalbum Overwrite The Sin uit.
Joost is nog steeds actief in veel bands. Van 2007 tot 2009 speelde hij in de Japanse pop coverband Slightly Spring en van 2007 tot 2011 was hij de bassist, achtergrondzanger en co-songwriter in Galanor. Sinds 2011 is hij lid van Equisa.
Op 15 maart 2019 bracht Joost een nieuw langlopend progressief rockalbum uit bij Bad Elephant Music met de naam Alter Ego. Medewerking aan het album werd verleend door o.a. Ben CravenArjen Anthony LucassenAnnie HaslamMark BogertSebas Honing en Stefan Maas.

Pictures taken by: Robert Zant

 

 

Week 11 – 2019 (11 maart – 17 maart)

Dream Theater – Distance over Time

Dream Theater is een Amerikaanse progressieve-metalband, opgericht door drie studenten van het Berklee College of Music midden jaren 80. In de twintig jaren na hun oprichting zijn ze uitgegroeid tot een van de succesvolste progressieve-metalbands sinds het hoogtepunt van de progressieve rock midden jaren 70.
Bezetting: James LaBrie: zang, Mike Mangini: drums en percussie, John Myung: basgitaar, John Petrucci: gitaar en zang. Jordan Rudess: toetsen.
Distance over Time dat uitkwam op 22-02-2019 is hun 14e studio album.

Week 10 – 2019 (4 maart – 10 maart)

Black Cat Biscuit – That’s How The Cookie Crumbles

Black Cat Biscuit komt uit België en bestaat uit Bart ‘Yasser’ Arnauts (guitar en vocals), ‘Mighty’ Mark Sepanski (harmonica), Stanley Patty (guitar), Patrick ‘Pat Alley’ Indestege (bas) en Jeff ‘junior’ Gijbels (drums) en brengt een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’.

De eerste CD van Black Cat Biscuit ‘That’s How The Cookie Crumbles’, wat zoveel betekent als, ‘Zo is het leven’ is 22 februari 2019 wereldwijd uitgebracht via het Label ‘Naked‘.

Week 9 – 2019 (25 februari – 3 maart)

Dreamwalkers Inc – First Re-Draft

Dreamwalkers Inc is a symphonic, progressive metal band from NL that stands for emotional, challenging and engaging music! Dreamwalkers is: Tom de Wit – Vocals, Synths, Piano, Rhythm Guitars, Percussion | Lennert Kemper – Guitars, Vox | Norbert Veenbrink – Guitars | Joey Klerkx – Guitars, Vocals | Radina Dimcheva – Vocals | Peter Den Bakker – Bass | Vincent Reuling – Synths & Vox | Kenneth Martens – Drums

Bandpicture by Kelly Thans Photography

 

 

 

 

Week 6 – 2019 (4 februari – 10 februari)

Balthazar – Fever

De Belgische indie rockers Balthazar komen uit Gent en Kortrijk. Na een kleine pauze is de band terug met hun vierde album FEVER. Met de jonge honden op de hoes ziet het er uitdagend uit en dat is dan ook zo! De huidige bezetting bestaat uit Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen en Tijs Delbeke.

 

 

 

Week 5 – 2019 (27 januari – 3 februari)

Moonstruck – Web of Deception

Moonstruck staat voor strakke vitale rock en is niet bang om chaos en orde met elkaar te verbinden. Chaos staat voor dynamiek en speltechniek. Catchy melodieën en een vertrouwd rockgeluid brengen de boel weer een beetje op orde. De bezetting van Moonstruck: Arnold Kloek – Vocals, Vincent van den Bosch – Guitar, Ronald Blok – Guitar, Jacco Boer – Bass, Michel Blanken – Drums.
In 2016 verschijnt de mini CD ‘Impact’. Deze CD bevat 4 tracks en wordt regelmatig gedraaid door een aantal internetradiostations.
Nu, 2 jaar later, is ‘Web of Deception’ verschenen – een full-length album met een 9-tal sterk gevarieerde songs. Uptempo, slowtempo, ingetogen en uitbundig. Technisch ingewikkeld, simpel & eenvoud. Lang en kort. Voor jong en oud!

 

Week 4 – 2019 (21 – 27 januari)

Mostly Autumn – White Rainbow

Mostly Autumn is afkomstig uit York (U.K.) en werd in 1996 opgericht door de gitarist Bryan Josh. Geïnspireerd door groepen als Genesis en Pink Floyd hebben ze een geheel eigen sound weten te ontwikkelen. Keltische invloeden worden gecombineerd met symfonische, melodieuze passages en heavy elementen.

Naast Bryan Josh bestaat de band uit zangeres Olivia Sparnenn, toetsenist Iain Jennings, gitarist Chris Johnson,

Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), bassist Andy Smith en drummer Henry Rogers.

Het album White Rainbow is uitgebracht in 2018 en is opgedragen aan hun overleden tweede gitarist Liam Davison (nov 2017).

 

Week 3 – 2019 (14 – 20 januari)

Travellin’ Blue Kings – Wired Up

De Travellin’ Blue Kings bestaat uit zanger en harmonicaspeler Stephan Hermsen, drummer Marc Gijbels en de Belgen bassist Winne Penninckx en gitarist Hontelé Jimmy.
De naam van de band verwijst naar het reizende leven van deze bluesartiesten.

Het repertoire varieert van de West Coast via Memphis naar Chicago en de Britse bluesscene.

25 januari 2019 is de release van hun debuutalbum : ‘Wired Up’.

 

 

 

Week 2 – 2019 ( 7 – 13 januari)

Sebas Honing – The Big Shift

De multi-instrumentalist Sebas Honing is o.a. lid van de metalband Equisa en de Van Halen Tribute 5150, maar brengt ook muziek uit onder zijn eigen naam.

“The Big Shift” heet het vijfde album dat hij in het begin van 2016 heeft uitgebracht bij FREIA Music. Sebas neemt zelf gitaar, basgitaar en toetsen voor zijn rekening.
Verdere medewerking aan het album is verleend door Petra Honing (zang),Christiaan Bruin (drums en achtergrondzang in het nummer Homeless) en Tessa Struijs (achtergrondzang op Homeless).

 

Week 51-2018 tot en met week 1-2019

Maestro – Can’t Stop (Thinkin’ Bout You)

De band Maestro uit Groningen brengt melodieuze rock en bestaat uit: Anne Blouw – Vocals, Peter Douwenga – Bass,
Marlon van Balen – Guitars, Jahrin Kersten – Drums, Orion Roos – Guitars.

De CD Can’t Stop (Thinkin’ Bout You) is uit gebracht door Big Bad Wolf Records.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 49 – 2018 (3 december – 9 december) Burning – The P.I.D.Files

De Groningse/Drentse oldschool heavy metal band Burning heeft onlangs een EP uitgebracht met de titel ‘The P.I.D. Files’ met vier nummers die gaan over de vermeende dood van Paul McCartney in 1966.
Burning heeft over deze complottheorie een concept-plaat gemaakt. Daarvoor zochten ze contact met de Nederlandse thriller schrijfster Bronja Hoffschlag. Zij werkte al eerder samen met Burning aan het debuut album ‘Nightmares’. In 2017 schreef Bronja een boek over de vermeende dood van Paul McCartney onder de titel ‘P.I.D’. Het prachtige artwork voor de hoes is geschilderd door de kunstenares Marion van der Laan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 48 – 2018 (26 november – 2 december) Dilemma – Random Acts Of Liberation

Dilemma is een Nederlandse melodieuze progressieve rock band die halverwege de jaren negentig is opgericht door toetsenist Robin Zuiderveld. In 1996 verscheen het album Imbroccata. In 2015 werd de Britse zanger/gitarist Dec Burke lid van de band die naast Robin Z verder bestaat uit Collin Leijenaar (drums), Paul Crezee (gitaar) en Erik van der Vlis(basgitaar).
Het album Random Acts Of Liberation is uitgebracht door het Nederlandse label Butler Records en Music On Vinyl. Het album is geproduceerd door Collin Leijenaar en in Amerika gemixed en gemastered door Rich Mouser.

 

 

 

Week 47 – 2018 (19 november – 25 november) Manora – Dreamshapes

Manora is een symfonische metalband uit Nederland. Hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke synth-melodieën, terwijl ze toch een metal basis behouden, welke wordt gecreëerd door B-gestemde gitaren en basgitaar, ondersteund door beukende drums.
Manora bestaat uit: Mirte van der Ham – Vocals, Ivo Visser – Guitar, Tomasz Kisielewicz – Bass, Arthur Stok – Keys en Tijn Scholtze – Drums

 

 

 

 

Week 46 – 2018 (12 november – 18 november) Company of Dreams

Company of Dreams is een Metalband uit Nederland. Opgericht door Ronald en Deborah in 2014. De huidige bezetting van de band: Deborah – Vocals, Alissa – Backing Vocals, Ronald – Guitar, Marc – Guitar, Ruth – Bass, Peter – Drums.
Op zaterdag 10-11-2018 werd hun EP gepresenteerd tijdens Dreamfest in Scum Katwijk.

.

.

.

Week 45 – 2018 ( 5 november – 11 november) Blackbriar – We’d Rather Burn

Blackbriar, een vijfkoppige alternatieve metal/gothic rock formatie uit Assen heeft een mysterieuze zangeres die met haar stem zowel de poorten van de hemel als die van de hel kan openen, een stuwende drummer, een dampende bassist en twee technische gitaristen.
We’d Rather Burn is hun 2e EP, gereleased op 20 oktober 2018.

facebook Blackbriar, website Blackbriar

 

 

Week 44 (29 oktober – 4 november) Deadbeatz – Hangover No 7

Te BLUES om PUNK te zijn — te PUNK om BLUES te zijn..
Uitgerust met slechts een klein ‘orkest’ (drums, mondharmonica, contrabas en zang) leveren deze 2 heren blues op hun best. Puur, rauw en hard-hittin’! Deadbeatz komt uit Oostenrijk en bestaat uit: drummer David Karlinger, die zich concentreert op zijn mondharmonica en de drums bewerkt met zijn voeten. Bernie Miller speelt de contrabas en is verantwoordelijk voor de vocals.

facebook Deadbeatz

 

Week 43 (22 oktober – 28 oktober) John Hiatt – The Eclipse Sessions

John Hiatt is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij begon zijn solocarrière in 1974 en beoefende een groot aantal stijlen, van rock-‘n-roll tot new wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In dat zelfde jaar kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville.
Zijn nieuwste album, The Eclipse Sessions, releasedatum 12 oktober 2018 is uitgebracht bij New West Records.

 

Facebook John Hiatt, Website John Hiatt, Platenlabel New West Records 

 

 

Week 42 (15 oktober – 21 oktober) Steve Perry – Traces (2018)

Stephen Ray Perry is een Amerikaans zanger en songwriter, vooral bekend als voormalig zanger van de rockband Journey.

Ook had Perry een succesvolle solocarrière tussen medio jaren 80 en medio jaren 90.
Perry’s zang oogstte bijval van vooraanstaande muzikale collega’s en publicisten. Zijn bijnaam was The Voice, een bijnaam die oorspronkelijk bedacht werd door vriend en zanger Jon Bon Jovi.
Traces is het 3e studio album van Steve Perry en is gereleased 5 oktober 2018 bij Fantasy Records.

Steve Perry facebook, website, platenlabel Fantasy Records

  

Week 41 (8 oktober – 14 oktober) Uriah Heep – Living The Dream (2018)

 

Uriah Heep facebook, Uriah Heep website  

 

 

Week 40 (30 september – 7 oktober) Detonics met het album Raise Your Bet (2018)

Detonics facebook, Detonics website, platenlabel NAKED