Album van de Week van 22 april tot 28 april 2019: Caught by the Machine van The Room .....

ALBUM van de WEEK

in elke live uitzending in de betreffende week wordt een nummer van dit album gedraaid

tijdens de uitzending van DJ-Harry:  Highway to the Music op donderdag om 14.00u het gehele album!

 

 

Week 17 – 2019 (22 april – 28 april)

The Room – Caught by the Machine

The Room is de naam van een melodieuze rockband opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 2010 door Martin Wilson (vocalist) en Steve Anderson  (gitaar, keyboards, achtergrondzang). Zij vormen ook de huidige line-up samen met Andy Rowe op bas, Chris York Chris op drums, Eric Bouillette op gitaar en viool en Mark Dixon op keyboards. “Caught by the Machine” is hun 3e studio-album, uitgebracht in februari 2019.

Week 16 – 2019 (15 april – 21 april)

Vayndog – Zadar

 

Vayndog is een project van zanger/gitarist Richard Veen uit Stadskanaal en brengt muziek met invloeden van rock, blues, americana en zelfs punk. Samen met bassist André van der Werf en drummer Bob Philipse heeft hij het album ‘Zadar’ opgenomen.

Week 15 – 2019 (8 april – 14 april)

Johnny V Band – Love Power

Johnny V Band is een rockband uit Thessaloniki (Griekenland).

Recording line up :
JOHNNY V vox guitars
NIKOS VARGIAMIDIS Drums
DIMITRIS YALAMAS Bass
PERRY K Keyboards

Het album Love Power kwam uit op 19 oktober 2018.

Week 14 – 2019 (1 april – 7 april)

Stef Paglia – Never Forget

Stef Paglia is een van de grote nieuwe sterren van de bluesrock. De jonge Belgische gitaarvirtuoos is vooral bekend van de formatie The BluesBones. Na 5 platen en talloze optredens begon hij in 2018 met zijn eigen trio.
In het Britse Nothinghamshire komt het album ‘Never Forget’ tot stand met Geert Schurmans (bas) en slagwerker Joel Purkess onder supervisie vanWayne Proctor Drummer/Producer. Een album moderne, groovy bluesrock met negen eigen nummers en één cover. De teksten zijn van Iris Teunissen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s gemaakt door en geplaatst met toestemming van Stefan Meekers, zie ook  www.keysandchords.com en www.concertpixels.net

 

 

Week 13 – 2019 (25 maart – 31 maart)

Autumn – Stacking Smoke

Autumn is een alternatieve rockband uit Nederland, opgericht in 1995. Na het album Cold Comfort uit 2011 is er nu het album Stacking Smoke.

De huidige bezetting van Autumn: Marjan Welman – vocals, Jan Munnik – keyboards, Mats van der Valk – guitars, Jens van der Valk – guitars, Ronald Landa – guitars, Maurice van der Es – bass guitars, Jan Grijpstra – drums.

Foto van Obed Brinkman, O-BAT Photography

Week 12 – 2019 (18 maart – 24 maart)

Joost Maglev – Alter Ego

 

In 2002 nam Joost Maglev zijn eerste mini-CD op, Prelude. Zijn ervaring in muziek schrijven, zingen, verschillende instrumenten bespelen zoals gitaren, keyboards en drums, en het opnemen groeide met elk beetje muziek dat hij produceerde en later uitbracht. In 2016 bracht hij zijn eerste full-length progressieve rockalbum Overwrite The Sin uit.
Joost is nog steeds actief in veel bands. Van 2007 tot 2009 speelde hij in de Japanse pop coverband Slightly Spring en van 2007 tot 2011 was hij de bassist, achtergrondzanger en co-songwriter in Galanor. Sinds 2011 is hij lid van Equisa.
Op 15 maart 2019 bracht Joost een nieuw langlopend progressief rockalbum uit bij Bad Elephant Music met de naam Alter Ego. Medewerking aan het album werd verleend door o.a. Ben CravenArjen Anthony LucassenAnnie HaslamMark BogertSebas Honing en Stefan Maas.

Pictures taken by: Robert Zant

 

 

Week 11 – 2019 (11 maart – 17 maart)

Dream Theater – Distance over Time

Dream Theater is een Amerikaanse progressieve-metalband, opgericht door drie studenten van het Berklee College of Music midden jaren 80. In de twintig jaren na hun oprichting zijn ze uitgegroeid tot een van de succesvolste progressieve-metalbands sinds het hoogtepunt van de progressieve rock midden jaren 70.
Bezetting: James LaBrie: zang, Mike Mangini: drums en percussie, John Myung: basgitaar, John Petrucci: gitaar en zang. Jordan Rudess: toetsen.
Distance over Time dat uitkwam op 22-02-2019 is hun 14e studio album.

Week 10 – 2019 (4 maart – 10 maart)

Black Cat Biscuit – That’s How The Cookie Crumbles

Black Cat Biscuit komt uit België en bestaat uit Bart ‘Yasser’ Arnauts (guitar en vocals), ‘Mighty’ Mark Sepanski (harmonica), Stanley Patty (guitar), Patrick ‘Pat Alley’ Indestege (bas) en Jeff ‘junior’ Gijbels (drums) en brengt een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’.

De eerste CD van Black Cat Biscuit ‘That’s How The Cookie Crumbles’, wat zoveel betekent als, ‘Zo is het leven’ is 22 februari 2019 wereldwijd uitgebracht via het Label ‘Naked‘.

Week 9 – 2019 (25 februari – 3 maart)

Dreamwalkers Inc – First Re-Draft

Dreamwalkers Inc is a symphonic, progressive metal band from NL that stands for emotional, challenging and engaging music! Dreamwalkers is: Tom de Wit – Vocals, Synths, Piano, Rhythm Guitars, Percussion | Lennert Kemper – Guitars, Vox | Norbert Veenbrink – Guitars | Joey Klerkx – Guitars, Vocals | Radina Dimcheva – Vocals | Peter Den Bakker – Bass | Vincent Reuling – Synths & Vox | Kenneth Martens – Drums

Bandpicture by Kelly Thans Photography

 

 

 

 

Week 6 – 2019 (4 februari – 10 februari)

Balthazar – Fever

De Belgische indie rockers Balthazar komen uit Gent en Kortrijk. Na een kleine pauze is de band terug met hun vierde album FEVER. Met de jonge honden op de hoes ziet het er uitdagend uit en dat is dan ook zo! De huidige bezetting bestaat uit Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen en Tijs Delbeke.

 

 

 

Week 5 – 2019 (27 januari – 3 februari)

Moonstruck – Web of Deception

Moonstruck staat voor strakke vitale rock en is niet bang om chaos en orde met elkaar te verbinden. Chaos staat voor dynamiek en speltechniek. Catchy melodieën en een vertrouwd rockgeluid brengen de boel weer een beetje op orde. De bezetting van Moonstruck: Arnold Kloek – Vocals, Vincent van den Bosch – Guitar, Ronald Blok – Guitar, Jacco Boer – Bass, Michel Blanken – Drums.
In 2016 verschijnt de mini CD ‘Impact’. Deze CD bevat 4 tracks en wordt regelmatig gedraaid door een aantal internetradiostations.
Nu, 2 jaar later, is ‘Web of Deception’ verschenen – een full-length album met een 9-tal sterk gevarieerde songs. Uptempo, slowtempo, ingetogen en uitbundig. Technisch ingewikkeld, simpel & eenvoud. Lang en kort. Voor jong en oud!

 

Week 4 – 2019 (21 – 27 januari)

Mostly Autumn – White Rainbow

Mostly Autumn is afkomstig uit York (U.K.) en werd in 1996 opgericht door de gitarist Bryan Josh. Geïnspireerd door groepen als Genesis en Pink Floyd hebben ze een geheel eigen sound weten te ontwikkelen. Keltische invloeden worden gecombineerd met symfonische, melodieuze passages en heavy elementen.

Naast Bryan Josh bestaat de band uit zangeres Olivia Sparnenn, toetsenist Iain Jennings, gitarist Chris Johnson,

Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), bassist Andy Smith en drummer Henry Rogers.

Het album White Rainbow is uitgebracht in 2018 en is opgedragen aan hun overleden tweede gitarist Liam Davison (nov 2017).

 

Week 3 – 2019 (14 – 20 januari)

Travellin’ Blue Kings – Wired Up

De Travellin’ Blue Kings bestaat uit zanger en harmonicaspeler Stephan Hermsen, drummer Marc Gijbels en de Belgen bassist Winne Penninckx en gitarist Hontelé Jimmy.
De naam van de band verwijst naar het reizende leven van deze bluesartiesten.

Het repertoire varieert van de West Coast via Memphis naar Chicago en de Britse bluesscene.

25 januari 2019 is de release van hun debuutalbum : ‘Wired Up’.

 

 

 

Week 2 – 2019 ( 7 – 13 januari)

Sebas Honing – The Big Shift

De multi-instrumentalist Sebas Honing is o.a. lid van de metalband Equisa en de Van Halen Tribute 5150, maar brengt ook muziek uit onder zijn eigen naam.

“The Big Shift” heet het vijfde album dat hij in het begin van 2016 heeft uitgebracht bij FREIA Music. Sebas neemt zelf gitaar, basgitaar en toetsen voor zijn rekening.
Verdere medewerking aan het album is verleend door Petra Honing (zang),Christiaan Bruin (drums en achtergrondzang in het nummer Homeless) en Tessa Struijs (achtergrondzang op Homeless).

 

Week 51-2018 tot en met week 1-2019

Maestro – Can’t Stop (Thinkin’ Bout You)

De band Maestro uit Groningen brengt melodieuze rock en bestaat uit: Anne Blouw – Vocals, Peter Douwenga – Bass,
Marlon van Balen – Guitars, Jahrin Kersten – Drums, Orion Roos – Guitars.

De CD Can’t Stop (Thinkin’ Bout You) is uit gebracht door Big Bad Wolf Records.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 49 – 2018 (3 december – 9 december) Burning – The P.I.D.Files

De Groningse/Drentse oldschool heavy metal band Burning heeft onlangs een EP uitgebracht met de titel ‘The P.I.D. Files’ met vier nummers die gaan over de vermeende dood van Paul McCartney in 1966.
Burning heeft over deze complottheorie een concept-plaat gemaakt. Daarvoor zochten ze contact met de Nederlandse thriller schrijfster Bronja Hoffschlag. Zij werkte al eerder samen met Burning aan het debuut album ‘Nightmares’. In 2017 schreef Bronja een boek over de vermeende dood van Paul McCartney onder de titel ‘P.I.D’. Het prachtige artwork voor de hoes is geschilderd door de kunstenares Marion van der Laan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 48 – 2018 (26 november – 2 december) Dilemma – Random Acts Of Liberation

Dilemma is een Nederlandse melodieuze progressieve rock band die halverwege de jaren negentig is opgericht door toetsenist Robin Zuiderveld. In 1996 verscheen het album Imbroccata. In 2015 werd de Britse zanger/gitarist Dec Burke lid van de band die naast Robin Z verder bestaat uit Collin Leijenaar (drums), Paul Crezee (gitaar) en Erik van der Vlis(basgitaar).
Het album Random Acts Of Liberation is uitgebracht door het Nederlandse label Butler Records en Music On Vinyl. Het album is geproduceerd door Collin Leijenaar en in Amerika gemixed en gemastered door Rich Mouser.

 

 

 

Week 47 – 2018 (19 november – 25 november) Manora – Dreamshapes

Manora is een symfonische metalband uit Nederland. Hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke synth-melodieën, terwijl ze toch een metal basis behouden, welke wordt gecreëerd door B-gestemde gitaren en basgitaar, ondersteund door beukende drums.
Manora bestaat uit: Mirte van der Ham – Vocals, Ivo Visser – Guitar, Tomasz Kisielewicz – Bass, Arthur Stok – Keys en Tijn Scholtze – Drums

 

 

 

 

Week 46 – 2018 (12 november – 18 november) Company of Dreams

Company of Dreams is een Metalband uit Nederland. Opgericht door Ronald en Deborah in 2014. De huidige bezetting van de band: Deborah – Vocals, Alissa – Backing Vocals, Ronald – Guitar, Marc – Guitar, Ruth – Bass, Peter – Drums.
Op zaterdag 10-11-2018 werd hun EP gepresenteerd tijdens Dreamfest in Scum Katwijk.

.

.

.

Week 45 – 2018 ( 5 november – 11 november) Blackbriar – We’d Rather Burn

Blackbriar, een vijfkoppige alternatieve metal/gothic rock formatie uit Assen heeft een mysterieuze zangeres die met haar stem zowel de poorten van de hemel als die van de hel kan openen, een stuwende drummer, een dampende bassist en twee technische gitaristen.
We’d Rather Burn is hun 2e EP, gereleased op 20 oktober 2018.

facebook Blackbriar, website Blackbriar

 

 

Week 44 (29 oktober – 4 november) Deadbeatz – Hangover No 7

Te BLUES om PUNK te zijn — te PUNK om BLUES te zijn..
Uitgerust met slechts een klein ‘orkest’ (drums, mondharmonica, contrabas en zang) leveren deze 2 heren blues op hun best. Puur, rauw en hard-hittin’! Deadbeatz komt uit Oostenrijk en bestaat uit: drummer David Karlinger, die zich concentreert op zijn mondharmonica en de drums bewerkt met zijn voeten. Bernie Miller speelt de contrabas en is verantwoordelijk voor de vocals.

facebook Deadbeatz

 

Week 43 (22 oktober – 28 oktober) John Hiatt – The Eclipse Sessions

John Hiatt is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij begon zijn solocarrière in 1974 en beoefende een groot aantal stijlen, van rock-‘n-roll tot new wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In dat zelfde jaar kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville.
Zijn nieuwste album, The Eclipse Sessions, releasedatum 12 oktober 2018 is uitgebracht bij New West Records.

 

Facebook John Hiatt, Website John Hiatt, Platenlabel New West Records 

 

 

Week 42 (15 oktober – 21 oktober) Steve Perry – Traces (2018)

Stephen Ray Perry is een Amerikaans zanger en songwriter, vooral bekend als voormalig zanger van de rockband Journey.

Ook had Perry een succesvolle solocarrière tussen medio jaren 80 en medio jaren 90.
Perry’s zang oogstte bijval van vooraanstaande muzikale collega’s en publicisten. Zijn bijnaam was The Voice, een bijnaam die oorspronkelijk bedacht werd door vriend en zanger Jon Bon Jovi.
Traces is het 3e studio album van Steve Perry en is gereleased 5 oktober 2018 bij Fantasy Records.

Steve Perry facebook, website, platenlabel Fantasy Records

  

Week 41 (8 oktober – 14 oktober) Uriah Heep – Living The Dream (2018)

 

Uriah Heep facebook, Uriah Heep website  

 

 

Week 40 (30 september – 7 oktober) Detonics met het album Raise Your Bet (2018)

Detonics facebook, Detonics website, platenlabel NAKED